لوله برق فلزی یا لوله برق گالوانیزه گزینه ای مناسب برای عبور و عایق بندی انواع سیم و کابل در نقاط کارگاهی، صنعتی و پارکینگ ها نیز می باشد. این لوله برق در شاخه های سه متری در دو نوع آبکاری گرم و سرد به فروش می رسد. همچنین مقاومت لوله گالوانیزه سرد و گرم آن بسته به محیط متفاوت می باشد.
لوله برق گالوانیزه سرد و گرم
لوله برق فلزی فولادی در دو نوع آبکاری سرد و گرم خریداری می گردد. تفاوت این دو نوع آبکاری گالوانیزه در مقاومت محیطی آنها می باشد. در نوع آبکاری گرم مقاومت بیشتری را در برابر آب و هوایی که رطوبت بالاتری داشته شاهد می باشیم. از این رو این مدل گزینه بهتری برای مصرف در مناطق شرجی می باشد.
همچنین باید بدانید که لوله برق گالوانیزه گرم با آبکاری گرم به روش ساده تری تولید می گردد. اما به دلیل استفاده از مواد آبکاری گالوانیزه ، قیمت آن در مقایسه با نمونه آبکاری سرد به مراتب بیشتر می باشد. آبکاری گرم به روش سنتی قلطک در حوزچه و استخر نیز است.
لوله برق گالوانیزه سرد از نوع آبکاری القایی و الکترولیز بوده که مناسب برای مصرف در نقاط خشک و غیر شرجی نیز می باشد. فروش این نوع از لوله فلزی فولادی در مقاسیه با نوع لوله گرم بیشتر بوده و صرف اقتصادی بهتری را به همراه دارد. از نظر شکل و ظاهر آبکاری سرد از زیبایی و تمیزی بیشتر برخوردا است.
لوله برق فلزی گرم و سرد
قیمت لوله های برقی در محیط های ساختمانی و صنعتی بسته به نیاز و احتیاج برقکاران متفاوت است. لذا باید نوع مکان و شرایط محیطی را در انتخاب لوله های برقی در نظر بگیریم. همچنین قیمت این نوع از محصولات برقی بسته به جنس، سایزها، وزنها، کارخانه تولید کننده و موارد دیگر متفاوت می باشد.
قیمت لوله برق فلزی یا گالوانیزه فولادی نیز از این قضیه مثتثنی نیست. عامل اول که در قیمت آن موثر بوده، نوع آبکاری گرم و سرد می باشد. در مرحله بعد وزن و قطر لوله موجب تعیین قیمت این کالای برقی است. کارخانه و شرکتی که این محصول را تولید کرده، عامل نهایی و مشخص کننده می باشد.
لوله برق فلزی و کاربرد آن
برای فراهم ساختن تاسیسات برق در هر سازه ای از کانال کشی برای حفاظت از سیستم توزیع سیم و کابل استفاده می نمایند. این کانال کشی و عایق کاری توسط لوله های برقی میسر شده و زیر ساخت را می سازد. حال با توجه به محلی که در آن برق کشی صورت گرفته این نوع از محصولات را مشخص می کنند.
بنا بر این باید مشخص کرد که کالای مورد بحث در چه فضا و مکانی مورد استفاده قرار می گیرد. از آنجا که لوله برق گالوانیزه از فلز سخت و مقاوم تولید شده، بهترین گزینه برای نصب در مناطق سخت و فرسایشی می باشد. حال آنکه در این محیط ها حفاظت از از سیم و کابل نیاز به کاانال کشی مقاوم تری دارد.
بیشترین مورد استفاده لوله برق فلزی در سیستم برقکشی سازه های ساختمانی و صنعتی عبارت است از:
- پارکینگ های عمومی و مجتمع ها
- سوله های صنعتی و کارگاهی
- کارخانه ها و نقاط روکار
- کارگاه های فنی
- سالن های ورزشی و تفریحی
- گل خانه ها و محیط کشاورزی
- دامداری ها صنعتی
اتصالات لوله برق گالوانیزه گرم
اتصالات لوله در انواع مختلفی به مشتریان ارائه داده می شود. همچنین جنس و نوع این اتصالات با توجه به جنس و مدل لوله های برقی انتخاب می گردد. نوع اتصالات از طیف گسترده ای برخوردار بوده و در چندین دسته تقسیم بندی شده که در ادامه به آن اشاره خواهیم کرد.
اتصالات در لوله برق فلزی یا گالوانیزه نیز همانند خودش از مواد فلزی گالوانیزه تولید شده است. لازم به ذکر بوده که براس بوشن برنجی جدا از این موارد به شمار می آید. سایر اتصالات در سایزها و ابعاد مختلف به مشتریان ارائه داده می شود. همچنین این موارد از برندهای مختلف تولید شده که هر کدام کیفیت خود را دارد.
همانطور که ذکر نمودیم اتصالات لوله گالوانیزه از طیف و انواع مختلفی تولید شده که این موارد شامل:
- براس بوشن فلزی 20 (13)، 25 (16) با جنس برنجی
- بوشن فلزی و گالوانیزه 13 (20)، 16 (25)
- زانویی گالوانیزه فلزی در دو نوع کوتاه و بلند
- جعبه تقسیم گالوانیزه فلزی در ابعاد مختلف
- قوطی کلید فلزی و گلوانیزه
شیوه آبکاری گرم و سرد لوله گالوانیزه
آبکاری گرم و سرد دو روش مختلف آبکاری برای لوله برق گالوانیزه هستند.
آبکاری گرم:
در این روش، لوله برق فلزی گالوانیزه را در یک حوض حاوی روغن سردکننده قرار می دهند و سپس آن را در یک حوض حاوی رنگ سردکننده میفروشند. لوله به مرور زمان در حوض رنگ قرار داده شده و به دلیل گرمای ایجاد شده توسط روغن سردکننده، رنگ به سرعت روی لوله خشک میشود.
آبکاری سرد:
در این روش، لوله گالوانیزه برق را به یک حوض حاوی رنگ آبکاری سرد میفروشند. در این روش، یک پایه الکتریکی به لوله وصل شده و به یکی از قطب های الکتریکی وصل میشود، در حالی که پایه دیگر به قطب الکتریکی دیگر وصل میشود. این مرحله باعث میشود که رنگ به صورت الکتریکی روی لوله رسوب شود.
مزایای آبکاری گرم:
- این روش برای لولههای با قطر کوچک تر مناسب است.
- رنگ در این روش به سرعت خشک میشود.
مزایای آبکاری سرد:
- این روش برای لولههای با قطر بزرگتر مناسب است.
- روش آبکاری سرد برای محافظت از لوله در برابر خوردگی و سایش بسیار موثر است.
بعد از اینکه روش آبکاری (گرم یا سرد) انجام شد، لوله برق فلزی گالوانیزه باید به طور دقیق و دقیق تحت پوشش قرار گیرند تا از خوردگی و سایش محافظت شوند. برای این منظور، معمولاً از روشهای زیر استفاده میشود:
1- پوشش پودری: در این روش، پوششی از پودر پلیمری (مانند پلیاستر، پلیاتیلن و ...) روی لوله اعمال میشود. سپس، لوله به دمای بالا گرم شده و پوشش پلیمری روی سطح لوله مذاب میشود. پس از خنک شدن، پوششی بسیار محکم بر روی سطح لوله ایجاد میشود که مقاومت خوبی در برابر خوردگی و سایش دارد.
2- پوشش رنگی: در این روش، رنگ مناسب با رنگ مورد نظر روی سطح لوله اعمال میشود. این روش بیشتر برای لولههای کوچکتر استفاده میشود و پس از اعمال رنگ، لوله به دمای بالا گرم شده و رنگ روی لوله مانند روش پوشش پودری مذاب میشود.
در هر دو روش پوشش دهی، میتوان از تکنولوژی هایی مانند پیش تیماری سطحی برای افزایش چسبندگی و عمر پوشش استفاده کرد. همچنین، به منظور افزایش مقاومت لوله در برابر خوردگی و سایش، میتوان از پوششهای ضد خوردگی نظیر روغن های رویه، روغن های پرسنل و روغن های پایه آلکید استفاده کرد.
کاربرد لوله برق فلزی
لوله برق فلزی یکی از اجزای مهم و حیاتی در سیستمهای الکتریکی است. این لولهها از جنس فلز تولید میکنند و به عنوان مسیری برای انتقال سیمها از یک نقطه به نقطه دیگر به کار میروند. هدف از استفاده از لوله برق فلزی، حفاظت و ایمنی سیم و کابل در برابر آسیبهای محیطی و حفاظت از افراد در مقابل شوک الکتریکی است.
1- کاربرد لوله برق فلزی در ساختمانها:
لولههای فلزی برق در ساختمانها به عنوان مسیر انتقال سیمهای الکتریکی و همچنین محافظت از آنها در برابر آسیبهای محیطی و همچنین محافظت از افراد در برابر شوک الکتریکی مورد استفاده قرار میگیرد. این لوله فلزی به طور عمده در سیستم برق ساختمان برای انتقال سیم و کابل به کار میروند.
2- کاربرد لوله برق فلزی در صنعت خودروسازی:
لوله برق فلزی در صنعت خودروسازی به عنوان یکی از قطعات مهم در سیستم الکتریکی خودرو به کار میروند. این لوله به عنوان مسیری برای انتقال سیمهای الکتریکی از یک نقطه به نقطه دیگر و همچنین محافظت از آنها در برابر آسیبهای محیطی و حفاظتی از افراد در برابر شوک الکتریکی استفاده میکنند.
تاریخچه لوله برق گالوانیزه
گالوانیزاسیون قطعات و سازه های فلزی به منظور جلوگیری از خوردگی و مقاوت بیشتر در مقابل تأثیرات آب و هوایی انجام میشود. پیشینه این دانش به سال های ۱۷۳۷ تا ۱۷۹۸ میلادی بر میگردد؛ که یک دانشمند ایتالیایی در سال ۱۷۷۵ از دانشگاه BOLOGENS در مقام پروفسوری این دانشگاه در رشته کالبد شناسی به صورت اتفاقی دریافت که پای قورباغه مرده زمانی که یک تکه فلز آن را لمس میکند حرکت میکند.
او از این طریق دریافت که فلزات بر روی موجودات زنده اثر الکترو شیمیایی ایجاد مینمایند گالوانی نتایج کارهایش را در سال ۱۷۹۱ منتشر کرد. آزمایشات او راه را برای اتخاذ تصمیمات بزرگ در بین دانشمندان این عرصه هموار نمود. تا آنجا که ولتا نیز یک ایده مخالف را پیشنهاد کرد. او فکر میکرد دلیل این موضوع قوس فلزی بوده؛ بعد از این مجموعه آزمایش ها، بحث و بررسی روی الکتروتراپی در موجودات زنده آغاز شد. بیشتر بدانید
آبکاری لوله برق گالوانیزه گرم غوطه وری
از زمان پیدایش، آهن و فولاد به دلیل سهولت در ساخت، استحکام و سهولت در مونتاژ زندگی انسان را آسان کرده است. آهن تقریبا در همه جا استفاده می شود.
فولاد تمایل به جذب اکسیژن دارد. این تمایل باعث خوردگی و ترکیبات شیمیایی در فولاد می شود و آن را از بین می برد. و در اثر پوسیدگی شکسته می شود. آخرین و تکان دهنده ترین نمونه آن در زلزله منطقه مرمره ترکیه مشاهده شد.
لوله برق گالوانیزه گرم روشی برای تصفیه سطح فلز روی است. و در نهایت فرآیند آبکاری یک پیوند شیمیایی بین آهن و روی ایجاد می کند. گالوانیزه گرم، به زبان ساده، پوششی است که روی آهن یا فولاد اعمال می شود.